Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Verstappen frustrovaný a zklamaný

Verstappen frustrovaný a zklamaný

Sainz popírá napětí v týmu.

Max Verstappen na sebe strhává pozornost nejen svými výkony ale také komunikací s týmem. Dnes jsme si v závěrečné části závodu vyslechli důraznou žádost o týmovou režii, která by ho dostala před Carlose Sainze a umožnila mu předjet pomalejší vozy před ním.

Vše odstartovalo nesprávné rozhodnutí týmu poslat na trať vozy na měkkých pneumatikách. Když se na nich jezdci začali trápit, oba chtěli co nejdříve zajet na výměnu, ale Toro Rosso zavolalo jako prvního Sainze, přestože Verstappen jezdil před ním. Když o kolo později zamířil k mechanikům Holanďan, mechanici nebyli připraveni a Nizozemce to odsunulo za týmového kolegu. Až do konce závodu se s touto chybou nesmířil a tlačil na tým, aby mu jeho pozici vrátil, až dokud sám neudělal chybu a nevrazil do týmového kolegu. Následný smyk ho obral o čas a závod dojel za Sainzem.

"Velmi frustrující, velmi mě to zklamalo. Snad se příště pokusíme o lepší závod," řekl po závodě Verstappen, který nakonec získal pouze jeden bod za desáté místo. "Myslím, že jsem byl během celého závodu mnohem rychlejší a vzdaloval jsem se. Pak jsem se dostal za něj (Sainze brzděného nejprve Jolyonem Palmerem a pak Valtterim Bottasem) a neměl jsem šanci předjet."

Na účet zastávky v boxech řekl pouze: "Byla to chyba v komunikaci, smůla."

Sainz po dojetí do cíle téměř o ničem nevěděl. Během závodu dostal pouze jedno ultimátum, aby co nejdříve předjel Palmera, jinak hrozí použití týmové režie.

"Nevím, jeho vysílačku neslyším, ale právě se mi doneslo, že to bylo velmi zajímavé! Já jsem neměl během závodu žádný problém," řekl Sainz po závodě.

Později celou situaci popsal podrobněji.

"Všichni jsme byli frustrovaní vývojem závodu a po nasazení středně-tvrdých pneumatik nám chyběla trakce. V první řadě jsme neměli nejlepší maximálku, ale pak jsme přišli i o trakci. Proto bylo těžké někoho předjet. Jsem přesvědčený, že Max byl hodně frustrovaný. I já jsem byl frustrovaný, ale nemohli jsme s tím nic dělat, proto to pro nás bylo tak těžké."

O napjatém vztahu dvou mladíků bojujících o pozornost Red Bullu se mluvilo už loni a na začátku sezóny je vidět, že rivalita nepolevila. Hrozí Toro Rosso vnitřní rozkol?

"Snad ne, já s Maxem nemám žádný problém, ani po dnešku ne. Z mé strany je vše v pořádku, nic se nestalo. Byl to prostě další závod. Já a Max jsme možná nejvyrovnanější ze všech týmových kolegů. Neustále nás dělí méně než půl desetiny a neustále bojujeme o stejnou pozici a neustále jezdíme sekundu od sebe, takže náš tým to nemá lehké. Ale oba jsme dost zralí, zvládneme to. Během závodu dáváme průchod emocím, ale když se pak ohlédneme zpět, vidíme pouze závod a výborný souboj."