Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hülkenberg na skvělé vlně

Hülkenberg na skvělé vlně

Po Le Mans hvězdil v Rakousku.

Nico Hülkenberg se veze na úspěšné vlně. Po pěkném osmém místě z Kanady si odskočil vyhrát 24hodinovku Le Mans a po týdnu podal další fantastický výkon v Rakousku, kde vůz Force India dostal do cíle na šestém místě a zaknihoval tak dosud nejlepší výsledek sezony pro sebe i pro indický tým. Díky tomuto výsledku se Force India nečekaně objevila na pátém místě tabulky Poháru konstruktérů, hned pod Red Bull Racingem.

"Se šestým místem mohu být mimořádně spokojený," řekl německý závodník. "Už před závodem jsme věděli, že udržet za sebou Bottasův Williams by bylo velmi složité, takže dostat vůz do cíle na šestém místě bylo pravděpodobně dnešním maximem. Měli jsme pár dobrých soubojů kolo na kolo a párkrát jsme si prohodili pozice, ale bylo těžké držet se jeho čisté rychlosti.

Jinak to byl prostě úžasný víkend - našel jsem správný rytmus a rychlost vozu mi udělala velkou radost. Checo je také na bodech, takže se všichni v týmu radují, můžeme být na náš výsledek hrdí. Zároveň je to pro nás důležitý impuls před Silverstone, kde plánujeme udělat další krok vpřed."

 

Tím "krokem vpřed" má být B-specifikace vozu VJM08, o které se říká jako o zcela novém voze. Bohužel, vůz není připraven ani na dnešní a zítřejší testovací den, tým do Rakouska přivezl pouze pár menších vylepšení a nechá je testovat Pascalem Wehrleinem a Estebanem Oconem.