Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Arrivabene o kritériích Räikkönenova setrvání

Arrivabene o kritériích Räikkönenova setrvání

Fin musí zabojovat na více frontách.

Maurizio Arrivabene vyjmenoval pár věcí, které o několik týdnů nebo měsíců rozhodnou o setrvání nebo odchodu Kimiho Räikkönena. Fin se do Maranella vrátil v roce 2014 na pozvání tehdejšího šéfa Stefana Domenicaliho. Kontrakt byl podepsán na dva roky a některá Räikkönenova vyjádření (oni mají smlouvu na stole, oni ji musí podepsat) naznačují, že Ferrari má na jeho služby ještě roční opci. Hodlá ji tedy využít?

"To není otázka, na kterou bychom znali odpověď dnes nebo zítra," řekl Arrivabene. "Samozřejmě, máme stanovenou lhůtu, ale neřeknu vám, kdy skončí.

Bude záležet na několika věcech. Když jsem mluvil o výkonech, měl jsem na mysli i práci s inženýry, získávání bodů a pódií, také rychlost a řešení problémů a mnoho, mnoho, mnoho dalších věcí. Ještě mu nemám co říct, na rozhodnutí je příliš brzy. Nechci, aby to vypadalo, že ho bráním nebo chráním, ale vždyť ještě nejsme ani v polovině sezóny. A vžijte se do mé situace. Nechci jít za Kimim a říct mu například, že nebude mít smlouvu, nebo že bude mít smlouvu, ani nic v tom smyslu. Chci, aby se koncentroval na svou práci, na to, co je dnes a aby podával stoprocentní výkony."

Arrivabene nakonec připomněl, že rozhodnutí ohledně jezdců musí podepsat i prezident Ferrari, Sergio Marchionne.

"Mohu dát návrh, říct jak to vidím já, ale musím s tím jít za prezidentem a tam se přijme konečné rozhodnutí. Tak to ve společnostech běžně funguje. Pokud jste prezidentem společnosti, můžete udělat, co vás napadne. Pokud nejste, musíte si své rozhodnutí nechat odsouhlasit."