Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen: Není se z čeho radovat

Räikkönen: Není se z čeho radovat

Porazil kolegu, ale je pátý. A páté místo není pole position.

Kimi Räikkönen je letos nejvíc kritizován za své kvalifikační výkony, obyčejně má v sobotu problém napodobit tempo Sebastiana Vettela a často startuje mnohem hlouběji v poli než on, což se pak zpravidla projeví i na výsledcích závodů. Dnes dokázal svého týmového kolegu porazit, ale neukázal ani špetku radosti. Pokud se bude muset zítra postavit do třetí řady, není se z čeho radovat.

"Nejsem z toho nijak nadšený. Vůbec kvůli tomu nejsem šťastnější. Když jsme na pátém a šestém místě, vůbec mě netrápí jestli je přede mnou nebo za mnou. Na tom záleží pouze, pokud nám patří první řada, ale takhle nemám být z čeho nadšený, ani z toho, že jsem před ním," vysvětloval chladným tónem Räikkönen jenom chvíli poté, co vystoupil z vozu.

Fin nebyl spokojen s vlastním výkonem a je přesvědčen, že kdyby se mu podařilo dát dohromady nejlepší možné kolo, skončil by před oběma jezdci Williamsu.

"Pokud by se mi všechny sektory povedly ideálně v jednom kole, nejspíš jsem mohl být třetí, ale dali jsme do toho všechno a páté místo je samozřejmě zklamáním. Zítra chceme být lepší."

Se svým výkonem samozřejmě nebyl spokojen ani Sebastian Vettel. Přiznává jezdeckou chybu v posledním kole, ale není si jist, zda Ferrari dnes opravdu mělo šanci porazit nečekaně rychlé vozy Williamsu.

"Williams se těžko předjíždí, takže ještě netuším, co zítra uděláme. Máme dobrou závodní rychlost, ale musíme se pořádně zamyslet nad strategii," řekl Vettel. "Dnes jsem v posledním kole udělal chybu a nebyli jsme dost rychlí."