Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bottas je zklamán zákazem od týmu

Bottas je zklamán zákazem od týmu

Massa tvrdí, že pustit ho by byla chyba. Nebyl rychlejší.

Valtteri Bottas je zklamaný, že mu tým v prvním stintu zakázal útočit na týmového kolegu. Fin je přesvědčen, že byl rychlejší, a kdyby se dostal dopředu, mohl si udělat náskok a možná by závod dopadl jinak. Takhle Williams obsadil pouze čtvrté a páté místo.

"Myslím, že jsem v tu chvíli byl o něco rychlejší," řekl po závodě Bottas. "Předtím, než mi tým zakázal útočit, jsem měl jeden nebo dva dobré pokusy, takže mě zákaz samozřejmě zklamal. Jsem si jistý, že tým na to měl důvod, ale teď si k tomu musíme společně sednout a podívat se, co se dalo udělat lépe. Ale když jste rychlejší a nemáte dovoleno dostat se přes vůz před vámi, tak je to těžké."

Bottas tedy v jednu chvíli útočil na první místo, ale v cíli byl až pátý.

"Nejhorší bylo to, že jsme po přechodné pneumatiky zajeli příliš pozdě a pak jsme na nich nebyli tak rychlí jako ostatní. Určitě bychom byli raději, kdyby nepršelo. Na mokré trati jsme se opět dost trápili."

Massa si však nemyslí, že jeho kolega byl opravdu rychlejší. Pomáhalo mu DRS.

"Na tvrdších pneumatikách (v druhém stintu) jsem byl rychlejší, takže by určitě nebylo dobré pustit jej dopředu," řekl Brazilec. "Kromě toho, on měl DRS a snadno se mě držel na rovinkách. Bez DRS bychom byli podobně rychlí.
Největším problémem pak byla moje (první) zastávka. Byla pomalá, protože jsme museli očistit zadní křídlo. Trvala příliš dlouho a téměř jsem kvůli tomu přišel o dvě pozice. V boxové uličce jsem musel bojovat s Nicem. Pak začalo pršet a zastavili jsme příliš pozdě. Je to frustrující. Velká škoda, že nakonec nejsme na pódiu."