Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Toto Wolff: Možná budeme dodávat Red Bullu

Toto Wolff: Možná budeme dodávat Red Bullu

Renault může způsobit zemětřesení.

Všechny zprávy o Aston Martinu jako spojovacího článku mezi Mercedesem a Red Bullem byly s velkou pravděpodobností pouze bouří ve sklenici vody způsobenou přizváním slavného designéra Adriana Neweyho k přípravám nového silničního vozu malé ale slavné britské automobilky. Toto Wolff však vysvětlil, že přechod Red Bullu k pohonným jednotkám Mercedesu přesto není nereálný. Před rokem nebo dvěma by byla odpověď jiná, ale nyní je na stole karta budoucnosti Renaultu.

Renault prý ještě ani sám neví, zda najde způsob jak v F1 pokračovat jako dodavatel motorů. Zvažovanými alternativami je obnovení továrního týmu i úplný odchod z F1. V případě vytvoření továrního týmu by Red Bull Racing mohl být odsunut do pozice obyčejného zákazníka a v případě odchodu by v poli zůstaly dva týmy bez dodavatele motorů. A tak zatímco všechny zprávy ohledně sezóny 2016 jsou prý jenom spekulace a novinářské výmysly, v roce 2017 může startovní pole vypadat všelijak.

"Je třeba zvážit velmi mnoho věcí," upozorňuje šéf Mercedesu. "Co se stane, pokud se Renault rozhodne pro vlastní tým a koupí jeden ze současných? Bude nadále dodavatelem Toro Rosso a Red Bullu? A pokud ne, jak se to bude řešit? Kdo jim bude dodávat, aby mohli zůstat v F1? Co to bude znamenat pro nás? Nyní jsou našim nepřítelem, ale může se objevit nový nepřítel. Jak se změní politická mapa a rovnováha všeho kolem? Momentálně neprobíhají žádná jednání, ještě nic nezačalo, ale musíme brát v úvahu všechny možnosti."

Na přímou otázku, zda to znamená otevřené dveře pro Red Bull, Wolff odpověděl: "Nechávám dveře otevřené."

Christian Horner mezitím označil spojení s Aston Martin za "čistou spekulaci" a potvrdil, že Red Bull nemá dohodnuto nic týkající se sezóny 2017 a v roce 2016 dodrží kontrakty s Renaultem a Infiniti, luxusní značkou Nissanu, který s Renaultem tvoří alianci vzájemně provázanou vlastnictvím minoritních podílů.

"Faktem zůstává, že máme kontrakt s Infiniti a kontrakt s Renaultem do konce roku 2016. Vše ostatní je čistá spekulace," řekl šéf Red Bull Racingu. "Minulý týden to bylo Ferrari, tento týden je to Mercedes a příští týden to možná bude Honda nebo Lamborghini. Hodně spekulací se týká Infiniti, ale my máme s Infiniti výborný vztah a cokoli se píše o období po sezoně 2016 je v této chvíli pouze výmysl."