Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel se učí od Räikkönena, chce ho ve Ferrari

Vettel se učí od Räikkönena, chce ho ve Ferrari

Čtyřnásobný mistr studuje Finův způsob práce a jízdní styl.

Sebastian Vettel opět prohlásil, že jeho přáním je nadále závodit po boku Kimiho Räikkönena, se kterým skvěle vychází, ale kterému hrozí neprodloužení smlouvy s Ferrari. Fin už několikrát otevřeně řekl, že smlouva s jeho podpisem leží na stole šéfa Scuderie Ferrari a čeká tam na jeho podpis. Smyky v Kanadě a Rakousku a riskantní výměnou pneumatik ve Velké Británii přišel o hodně bodů, na Vettela jich ztrácí už 59, ale čtyřnásobný mistr světa se prý přesto od něj ještě může mnohé naučit.

"Není mým úkolem rozhodnout, kdo bude jezdit v druhém autě. Mám jen svůj kontrakt na jednu závodní sedačku, ale jak jsem už párkrát řekl, jsem rád s Kimim. Od prvního dne mi bylo jasné, že je velmi přímý a mistrovský titul z roku 2007 ho vůbec nezměnil. Je dobré mít ho zpátky v F1. Je to přímý chlapík, nikdy ho neslyšíte vypouštět z úst nesmysly a takový přístup se mi moc líbí," řekl Vettel, který byl v Red Bullu týmovým kolegou Australanů Marka Webbera a Daniela Ricciarda.

"Poprvé mám možnost sledovat, jak si počíná na trati. Vím, že jsou vidět špatné výsledky, ale nejsou mezi námi velké rozdíly. V některých zatáčkách je lepší on a v jiných já a to je dobrá výzva. Mohu se od něj hodně naučit, k některým věcem má jiný přístup než já. Ale vím jenom tolik, že spolu jistě budeme do konce sezóny. Neptal jsem se na detaily ohledně kontraktu pro příští rok, ale bylo by příjemné mít ho v tým i v příští sezoně."