Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel: Máme co dohánět

Vettel: Máme co dohánět

Pátek Ferrari nevyšel podle představ.

Včerejšek Ferrari nevyšel podle představ, trápilo se s několika technickými problémy a Sebastian Vettel si s vozem nerozuměl natolik, že se párkrát ocitl mimo trať. Čtyřnásobný mistr světa přiznává, že pátek v jejich podání nebyl ideální a mají co dohánět.

"Asi mohu říci, že jsme neměli zrovna nejlepší den," řekl Vettel. "Myslím, že se objevily dvě nebo tři věci, které nás zpomalily a vzaly nám nějaký čas. Ráno jsem se na dlouhou dobu zasekl v garáži a Kimi měl ten problém s předním křídlem, odpoledne ani jeden z nás nemohl odjet tolik, kolik bychom chtěli. Teď se nám to nakupilo a máme co dávat do pořádku, ale měli bychom to zvládnout."

Vettel je přesvědčen, že řada problémů zamaskovala skutečnou rychlost Ferrari na Hungaroringu a po zbytek víkendu bude podstatně konkurenceschopnější.

"Samozřejmě doufáme, že v kvalifikaci podáme maximální výkon. Těžko říct, kde bychom v takovém případě měli být. Páteční časy nemají velkou výpovědní hodnotu, sobota může být mnohem lepší. Nyní je naším cílem vyřešit všechny problémy, dostat vše na správné místo a hned od začátku třetího tréninku chytit mnohem lepší rytmus."

Jezdce Ferrari se pak novináři přímo zeptali na Red Bull, který se v pátek zdál být druhým nejrychlejším týmem s časy ne až tak vzdálenými od časů Mercedesu.

"Tak trochu jsme to očekávali, ale znovu musím připomenout, že to byl pouze pátek a nikdy nevíte, kolik paliva mají soupeři v nádržích. Myslím, že jejich pokrok byl patrný již v Silverstone, ale více se dozvíme až během kvalifikace."