Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hungaroring čeká velká modernizace

Hungaroring čeká velká modernizace

Maďarská vláda investuje miliony eur.

Organizátoři Velké ceny Maďarska odhalili plán na renovaci okruhu a modernizaci zázemí Hungaroringu. Na tomto okruhu se jezdí nepřetržitě od roku 1985, a přestože trať už prošla úpravami, tribuny i boxová budova již mají své nejlepší roky dávno za sebou. Okruh má smlouvu až do roku 2021 a spolu se zprávou o modernizaci se objevila i zpráva o jejím prodloužení o dalších 5 let, aby se investice určitě stihla vrátit. Rekonstrukce má probíhat postupně během tří let a 16 milionů eur má prý uvolnit maďarské Ministerstvo investic.

"Potřebujeme alespoň tři roky," řekl Miklós Seszták. "Ale už brzy začneme s nejdůležitějšími věcmi. Plány ještě nejsou dokončeny, ale prvním krokem bude položení nového asfaltu. Změny čekají také tribuny, protože některé věci nejsou správně a potřebujeme je zlepšit. Pak přijde na řadu budova boxů."

Maďarsko vnímá tuto finanční zátěž jako investici do propagace země a závod F1 je pro ně pravidelně jedním z nejdůležitějších sportovních podniků roku.

"V naší zemi je to jedna z nejdůležitějších sportovních událostí a chceme ji zajistit na co nejdelší dobu."

Velká cena Maďarska 2013

Další příjmy plynou z turistického ruchu. Velká cena Maďarska se už od dob Miku Häkkinena těší velké oblibě také u finských fanoušků.

"Vždycky tu mám velkou podporu, je to téměř Velká cena Finska," zažertoval Bottas.

Další zdroje hovoří také o plánech na založení nového muzea motorsportu, které by bylo pro okruh i velkou cenu dalším zdrojem příjmů.