Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Williams: Mercedes porazily pneumatiky

Williams: Mercedes porazily pneumatiky

V závodě bylo Ferrari jednoznačně rychlejší.

Překvapivá porážka Mercedesu v Maďarsku byla analyzována nejen v Brackley ale i v sídlech jeho soupeřů. Podle Ferrari bylo klíčové, že se na startu jeho jezdci dostali dopředu a mohli jezdit vlastním tempem, zatímco ve Williamsu došli k závěru, že Mercedes nedokázal správně odhadnout chování pneumatik a doplatil na to.

"Rychlost Ferrari mě překvapila," připustil Rob Smedley, šéf traťových operací Williamsu. "Během většiny závodu byli evidentně rychlejší než Mercedes. Přitom v kvalifikaci se jim nemohli rovnat. Ne že by to pro Mercedes byla polehčující okolnost, ale není jednoduché správně odhadnout chování pneumatik. A jim se to v Maďarsku nepovedlo."

V Mercedesu jsou přitom přesvědčeni, že důvodů bylo několik, včetně kombinace specifického profilu okruhu, horkého asfaltu a Rosbergově nespokojenosti s nastavením vozu.

"Nicův vůz nás dost trápil," připustil Toto Wolff, šéf Mercedesu. "Skutečně se mu nepodařilo udržet dostatečně vysoké tempo, ale Lewisova rychlost byla v pořádku. Nedá se prostě říct, že oni jsou lepší ve velmi teplých podmínkách a my v chladnějších. Hungaroring je specifický okruh a jeden z našich vozů na něm nebyl dostatečně rychlý."

Po letní přestávce čekají na týmy a jejich jezdce rychlé okruhy v Spa-Francorchamps a Monze, až pak přijde řada na pomalý městský okruh v Singapuru.