Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel: O výběru jezdce má rozhodovat také morálka

Vettel: O výběru jezdce má rozhodovat také morálka

Překlad: "Nechte mi Kimiho."

Sebastian Vettel vyzývá Ferrari, aby při výběru jeho kolegy pro rok 2016 myslelo také na morálku a atmosféru uvnitř týmu. Není to poprvé, co se čtyřnásobný mistr světa snaží podpořit setrvání Kimiho Räikkönena v Maranellu. Podle něj je to nejlepší kolega jakého kdy měl, výborně se s ním spolupracuje a i v soukromí si skvěle rozumějí. Nyní k tomu tedy přidává obavu, že s jiným kolegou by možná nedokázal tak koordinovaně táhnout za jeden provaz.

"Znám svou roli a tohle vše je o Ferrari a o našem týmu. Pro mě a myslím, že i pro Kimiho je to (dobro týmu) nejdůležitější. Samozřejmě, chci ho porazit a on chce porazit mě, to je normální, ale na Kimim si cením, že neřeší hlouposti. A to ho cituji! Takže díky tomu můžeme pracovat společně a snažit se co nejvíce pomoci týmu.

Ať se stane cokoliv, bude důležité udržet morálku, atmosféru v týmu a nadále táhnout za jeden provaz. Myslím, že právě díky tomu jsme opět silní a můžeme si splnit svůj sen a vrátit se na vrchol."

Jak jsme již zmínili, není to poprvé, co se Vettel dožaduje prodloužení Räikkonenovy smlouvy. Jeho schopnosti obhajoval i koncem července: "Pamatuji si na časy, když jsem sedával před telkou a s obdivem sledoval Kimiho onboard. A v našem voze nyní sedí tentýž chlapík a nikdo v padoku nepochybuje, že Kimi je jedním z nejlepších jezdců F1.

Nevím, kdo jiný by si troufl přesednout do vozu rallye a uspěl. Dobře, nevyhrával tam, ale je to moc odlišná disciplína a Kimi ji nejezdí odmalička (na rozdíl od většiny pilotů WRC). Takže podle mě předvedl obdivuhodné výkony a pak se z toho výletu vrátil zpět do F1 a opět patří mezi nejlepší."

Maurizio Arrivabene před letní přestávkou řekl, že o Räikkonenovy budoucnosti se ještě nerozhodlo a určitě si řešením této otázky nebude kazit dovolenou.