Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Barrichello se přidává ke kritice sobotní kvalifikace

Barrichello se přidává ke kritice sobotní kvalifikace

RB: "První kvalifikace nemá žádný smysl, protože nikdo neriskuje."

Máme za sebou první závod letošní sezóny. Byli jsme svědky nového kvalifikačního formátu. Letos vstoupilo v platnost nové nařízení umožňující použít během celého závodního víkendu pouze jeden motor. Jistým překvapením je v této souvislosti spolehlivost vozů.
 
Ferrari pilotované Michaelem Schumacherem a Rubensem Barrichellem bylo jedním z týmů, kterému se větší technické problémy vyhýbaly. Jediným motorem Ferrari, který nevydržel zátěž závodu, tak byl agregát v sauberu Felipe Massy.
 
Brazilce Barrichella nepostihly žádné problémy v souvislosti s novým nařízením jednoho motoru. Rubensovi se však příliš nelíbí nový kvalifikační formát a přál by si jeho změnu.
 
“Když byla první kvalifikace v pátek, museli jste jet na maximum po celou dobu. Například minulý rok v Silverstone jsem dostal v první kvalifikaci smyk. Druhý den jsem však získal na startu první pozici. V případě nového jednodenního formátu je první polovina kvalifikace mnohem méně zábavná. Podle mého nemá první kvalifikace žádný smysl, protože nikdo neriskuje a tudíž není ani zajímavá pro diváky. Byl bych rád, pokud by došlo ke změně kvalifikace, například po vzoru loňské sezóny a nemyslím si, že jsem sám."