Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kimi Räikkönen zůstává ve Ferrari

Kimi Räikkönen zůstává ve Ferrari

V červeném overalu zůstane i příští rok.

Scuderia Ferrari dnes oznámila, že Kimi Räikkönen bude za ni závodit i v sezoně 2016. Fin, který se v roce 2007 s Ferrari stal mistrem světa, tak zůstane týmovým kolegou Sebastiana Vettela.

"Co k tomu říct… To, že mohu zůstat ve Ferrari další rok pro mě znamená pokračování snu," řekl Räikkönen. "Scuderia je mojí rodinou a jak celou dobu říkám, svou kariéru chci ukončit v tomto týmu. Jsem odhodlanější než kdykoli předtím a rád bych poděkoval lidem, kteří mi dali tuto příležitost. Další velké poděkování směřuje ke všem fanouškům podporujícím mě a Ferrari za jejich neustávající podporu."

Maurizio Arrivabene, šéf Scuderie Ferrari, řekl: "Věříme, že prodloužení Kimiho kontraktu na další sezónu poskytne týmu stabilitu. Chceme jít tímto směrem a vzali jsme v úvahu i velmi dobré vztahy mezi Kimim a Sebem (Sebastianem Vettelem). Z naší strany je to projev velké důvěry a očekávám, že bude odměněna."

Ze zprávy je určitě nadšený i Sebastian Vettel, který se několikrát veřejně vyjádřil, že si přeje Räikkönenovo setrvání v týmu, nakolik se mu s ním výborně spolupracuje a skvěle spolu vycházejí. Naopak, zklamaní možná budou Valtteri Bottas, Nico Hülkenberg, Romain Grosjean a další jezdci, kteří s větší či menší nadějí doufali v místo v jednom z červených monopostů.