Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Konečně je konec spekulacím, těší se Bottas

Konečně je konec spekulacím, těší se Bottas

Räikkönen má smlouvu a Bottas se může soustředit na závodění.

Ferrari včera oznámilo prodloužení smlouvy s Kimim Räikkönenem, přitom několik, hlavně italských médii, už na jeho místě vidělo Valtteriho Bottase. Mladý Fin nepopřel, že jeho manažeři byli připraveni pokusit se toto místo opravdu získat, ale přesto je rád, že se Ferrari již rozhodlo a ze dne na den tak ukončilo všechny spekulace.

"Ne!" Odpověděl Bottas rázně na otázku, zda mu Maurizio Arrivabene svým rozhodnutím zlomil srdce. "Teď je to snadnější pro mě i Williams a také pro Kimiho a Ferrari. Všichni tím získali! Už žádné spekulace, nyní všichni znají fakta! A ukázalo se, že celá ta spousta drbů nebyla pravdivá. Ale hej, to už k F1 patří."

Novináři se Bottase zeptali na pravdivost informací o vysokém "výkupném", které by za něj Ferrari muselo zaplatit Williamsu.

"Nic z toho nemohu potvrdit," odpověděl nejprve stručně Bottas, pak však pokračoval. "A kdo tvrdí, že jsem se s někým od nich alespoň mluvil?"

A mluvil?

"Ne!"

Vůbec?

"Ne!"

A manažeři?

"To se zeptejte jich. Možná, ale hodně z toho všeho byly pouze drby. Někteří (novináři) tvrdili, že jsem už podepsal smlouvu! Ve skutečnosti se ale pouze musíte vždy ohlížet kolem a sledovat dostupné možnosti. Ale oni se rozhodli a nyní je už situace velmi jasná. Pro mě se přitom nic nemění, protože hodně z toho prostě nebyla pravda. A určitě to nepomáhalo mně ani mému vztahu s týmem. Proto je tento typ dohadů velmi neférový. Nyní všichni znají pravdu, takže to bude jednodušší."