Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel je rád, že Räikkönen zůstává v týmu

Vettel je rád, že Räikkönen zůstává v týmu

Žádné ego nebude stát v cestě společnému úspěchu.

Kimi Räikkönen se dočkal prodloužení kontraktu a asi nikoho nepřekvapí, že spolu s ním se těší i Sebastian Vettel. Bývalý týmový kolega Marka Webbera a Daniela Ricciarda ve Ferrari našel spřízněnou duši a je rád, že jeho přítele nenahradí jiný jezdec. Také je přesvědčen, že spolu dokáží pracovat efektivněji než běžná jezdecká dvojice.

"Kimi je podle mě velmi dobrý jezdec, dobře spolu vycházíme a to je dobré pro celý tým. Udrží to stabilitu. Můžeme společně pracovat pro Ferrari a dostat ze sebe maximum," řekl Vettel. "Samozřejmě, každý z nás chce závodit sám za sebe, ale jsem si jistý, že ani moje ani jeho ego nebude stát v cestě společnému úspěchu. Nebyl jsem přímo zapojen do rozhodování o jeho kontraktu, ale není žádným tajemstvím, že spolu dobře vycházíme. Ani jeden z nás neplýtvá časem na malichernosti, takže se můžeme soustředit na návrat na vrchol F1.

Těžko říct, jak se nám bude dařit tento víkend, ale minulý závod byl skvělý. Do každého víkendu musíme nastupovat se svěžím přístupem a vždy do toho dát 100 procent.

Dostávám otázky ohledně šance na zisk titulu. Matematicky je tu šance, ale všichni víme, že to nebudeme mít lehké, protože náš hlavní soupeř je nadále rychlejší. Zbývá nám tedy čekat na příležitost, jaká se naskytla v Maďarsku, a pak ji využít. Dosud jsme dostali dvě takové příležitosti a využili jsme je. Po zbytek času se alespoň ze všech sil snažíme zůstat za nimi, ale není pochyb, že Mercedes má nadále náskok. A ten nezmizí ze dne na den."