Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel: Prostě jsem nebyl dost rychlý

Vettel: Prostě jsem nebyl dost rychlý

Deváté místo není důvodem k panice.

Sebastian Vettel připisuje své deváté místo v dnešní kvalifikaci malé jezdecké chybě a velmi vyrovnané rychlosti několika vozů. Na třetího Bottase ztratil méně než 3 desetiny sekundy.

"Je to velmi jednoduché. Ve druhé části kvalifikace jsme byli třetí, ale když se podíváte na časy, uvidíte, že za námi to bylo velmi těsné. A v Q3 jsme byli stejně rychlí, bohužel jsem se ale nedokázal zlepšit a ostatní ano. Nějaký čas jsem ztratil v poslední zatáčce a dohromady je to důvod, proč nejsme více vpředu," vysvětlil německý pilot.

"Ale není důvod k panice. Samozřejmě, nemůžeme být spokojeni, ztratili jsme dvě nebo tři desetiny sekundy, ale zítra bychom mohli mít dobré tempo a docela dobrou rychlost na konci rovinek, takže se věci mohou snadno změnit. Máme dobrý vůz a silný balík pro závod. Zítra na nás bude čekat velký úkol, bude to dlouhý závod a na startu a v první zatáčce to může být velmi zajímavé. Kromě toho může přijít déšť, takže rozhodně očekáváme, že se posuneme vpřed."

Kimiho Räikkönena vyřadila z kvalifikace porucha techniky dříve, než stihl v Q2 zajet rychlé kolo a čeká ho start ze 14. místa.

"Vozy s motory Mercedes jsou zde velmi rychlé, ale náš vůz byl během obou dnů skvěle ovladatelný, takže porucha přišla ve velmi nevhodnou chvíli. Ale s tím už teď nic nenaděláme," uvědomuje si Räikkönen.