Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pérez pomýšlí na pódium

Pérez pomýšlí na pódium

Jakoby seděl v úplně novém voze.

Včera jsme kromě souboje Lewise Hamiltona s Nicem Rosbergem o pole position očekávali i tvrdý boj pilotů Ferrari, Red Bullu a Williamsu o místa ve druhé a třetí řadě. Kvalifikace však přinesla několik překvapení a vedle třetího Valtteriho Bottase se měl postavit Romain Grosjean z Lotusu a na páté místo Sergio Pérez. Grosjean má však velkou smůlu, že tým musel v jeho voze předčasně vyměnit převodovku a Francouze proto uvidíme startovat až z devátého místa. Ale o to líp pro Mexičana ve službách Force Indie. Loni pro svůj tým získal první pódium v jeho historii a dnes chce přidat další.

"Bylo to fantastické kolo. Všechny části skládanky do sebe zapadly a skončili jsme těsně za Williamsem," radoval se Pérez po kvalifikaci. "Myslím, že jsme odvedli extrémně dobrou práci. Včera i dnes jsme měnili nastavení a rozhodně jsme zlepšili vyvážení a našli správný rytmus. Nyní můžeme být takto vysoko častěji, protože je to jako bych seděl v novém voze (Force India od Silverstone používá VJM08B) a nevidím důvod, proč by se tenhle výsledek nemohl opakovat každý víkend.

Nevylučuji ani pódium, tak sebejistě se cítím v tomto voze. Určitě budeme rychlí. Letos jsem se ještě ve voze necítil takhle dobře. Vždy udělá to, co potřebuji a mohu s ním jít až na hranu. V závodě se může stát cokoliv."

Pérezův týmový kolega Nico Hülkenberg odstartuje až z 11. pozice. Němec přiznal, že v posledním kole Q2 udělal chybu hned v první zatáčce, při brzdění zablokoval kola a následně minul vrchol zatáčky. K postupu do poslední části kvalifikace mu pak chybělo pár setin sekundy.