Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vozy Lotusu zůstaly v Belgii

Vozy Lotusu zůstaly v Belgii

Tým je na tom finančně velmi špatně.

Po radosti z nečekaného pódiového třetího místa Romaina Grosjeana čekal celý tým Lotus tvrdý návrat do reality. Večer do jeho garáže dorazili soudní úředníci a Lotusu bylo zabráněno opustit okruh a hranice Belgie. Majetek zůstane zabaven až dokud se nevyřeší porušení smlouvy s jezdcem Charlesem Picem.

Pic loni s Lotusem podepsal kontrakt, jehož součástí bylo odjetí určitého množství kilometrů. Lotus tento závazek nesplnil a Pic využil Velkou cenu Belgie a Lotus zažaloval před belgickým soudem. Tým zřejmě bude muset Pica finančně odškodnit, což odčerpá peníze z jeho již tak prázdné pokladny.

Zástupce šéfa týmu, Federico Gastaldi, opustil okruh hned po závodě a vrátil se do sídla týmu v Enstone, aby našel co nejrychlejší řešení. Doufá, že situaci vyřeší jakmile se dnes po víkendu otevřou úřady a banky.

"Řešit takovou záležitost během víkendu je samozřejmě náročné, ale jakmile se začne normální pracovní týden, budeme se moci opět soustředit na náš dnešní úžasný výsledek," řekl Gastaldi včera odpoledne pro motorsport.

Sky krátce po závodě vyzpovídala šéfa traťových operací Lotusu, Alana Permanea: "Finančně je toto naše nejhorší sezóna. Dostat vozy na trať je vždy velký boj a každý týden nás to stojí obrovské úsilí, takže dostat se na stupně vítězů je opravdu neuvěřitelné.

Slyšel jsem, že vozy budou zadrženy, ale jsem si jistý, že se to podaří vyřešit na začátku příštího týdne a v Monze nebudeme chybět."