Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pérez: Mohl jsem být na stupních vítězů

Pérez: Mohl jsem být na stupních vítězů

Chyběla jen jedna věc - rychlost.

Sergio Pérez velmi doufal, že se mu podaří opět vystoupit na stupně vítězů. Po kvalifikaci k tomu měl blízko, po startu ještě blíž, ale nakonec mu v cíli patřilo páté místo. Důvod je jednoduchý, vůz neměl dostatek rychlosti k udržení se před soupeři.

"Páté místo a deset bodů, to je dobrý výsledek, ale na boj o pódium jsme prostě nebyli dost rychlí," říká Pérez. "Měl jsem velmi dobrý start a téměř jsem se dostal do vedení, když jsem se v Eau Rouge dostal vedle Hamiltona.

Nasadil jsem dobré tempo, ale v obou stintech na měkkých pneumatikách nás trápila rychlá degradace pneumatik. Na středně-tvrdých to bylo o něco lepší, ale zase jsme kvůli nastavení na nízký přítlak bojovali v druhém sektoru, a to se podepsalo na rychlosti. Bojovali jsme proti několika rychlým vozům a proti Grosjeanovi a Kvjatovi to bylo opravdu těžké. Nyní potřebujeme analyzovat náš výkon a hledat příležitosti ke zlepšení."

Ještě více zklamaný musel být v neděli odpoledne Nico Hülkenberg. Němec už letos ve Spa jednou závodil, v květnu se zde v rámci přípravy na Le Mans zúčastnil závodu 6 hodin Spa-Francorchamps, ale do Velké ceny Belgie neodstartoval.

"Když váš závod skončí dříve než vůbec začal, tak musíte být zklamaní, ale to se v motorsportu občas stává," uvědomuje si německý pilot. "Na cestě na startovní rošt jsem cítil, že vůz nemá sílu. Snažili jsme se to do startu opravit, ale během zahřívacího kola to bylo zpět. Pak se výkon opět na chvíli vrátil, ale těsně před startem se zase ztratil a musel jsem skončit. Je to opravdu velká škoda, protože vůz byl během víkendu rychlý a mohli jsme vybojovat pár velmi cenných bodů."