Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Vettel: Nejlepší druhé místo v mém životě

Vettel: Nejlepší druhé místo v mém životě

Nový hrdina tifosi.

Včera to pro Ferrari, tifosi a Sebastiana Vettela nebyl splněný sen, ale chyběl jen krůček. Německý jezdec, první rok ve službách Ferrari, na pódiu oslavoval druhé místo.

"Nejlepší druhé místo v mém životě! (smích) Všichni víme, jak úžasně bláznivá dokáže být Monza. Byl to neskutečný víkend a podpora Ferrari je zde neuvěřitelná. Najednou jako byste měli super-schopnosti, alespoň fanoušci se k vám tak chovají. Téměř jako kdybyste dokázali chodit po vodě. Když stojíte na pódiu a víte, že jsou tam všichni pro vás - pro muže v červeném, je to neuvěřitelný pocit. Ten oceán fanoušků, který se najednou objevil odnikud a zastavil se pod stupni vítězů… Ty emoce jsou prostě úžasné," řekl krátce po závodě dojatý čtyřnásobný mistr světa.

Pro Kimiho to nebyl dobrý den, měl hrozný start. Nejprve se zdálo, že ty budeš schopen držet tempo mercedesu před tebou, ale pak se mezera mezi vámi rychle zvětšila.

Na začátku jsem si myslel, že bych mohl mít šanci, ale Lewis udržoval své tempo a mému vozu začaly odcházet zadní pneumatiky. Takže ano, Mercedes byl dnes určitě nejrychlejší, ale i přesto to byl pro nás výjimečný den.

Tisíce fanoušků s obrovskými vlajkami Ferrari, téměř jako náboženský obřad. Kvůli tomuto jsi přišel do Ferrari?

"Ano, samozřejmě. Ale nechápejte mě špatně. Když jsem řekl, že to bylo moje nejlepší druhé místo, tak pořád je to druhé místo. A my chceme víc. Druhý v cíli je vlastně první poražený. Dnes to tak necítím, ale co se týče bodů, tak je to určitě pravda. Lewis měl bezchybný závod a já i Felipe jsme se snažili, ale museli jsme víc bojovat. Lewis byl dnes ve vlastní lize, ale je zde i dobrá zpráva. Alespoň jednoho z nich jsme byli schopni férově porazit - Nica bychom porazili, i kdyby neměl poruchu motoru a neodstoupil. Jak jsem již řekl, zažili jsme neuvěřitelný den."

Panují obavy, že by Monza mohla vypadnout z kalendáře…

To by bylo velmi smutné. Vlastně to musím říct o něco tvrději: Bylo by velmi hloupé nechat Monzu vypadnout z kalendáře. Co tady vidíte, to je čistá Formule 1. Fanoušci, emoce, úžasná trať, úžasné závody a nenahraditelná historie. Ano, Ferrari v tom hraje speciální roli, ale fanoušci přijímají všechny jezdce a váží si je. Pokud bychom o tuto trať přišli kvůli za***ným prachům, byla by to chyba a velmi krátkozraké rozhodnutí.