Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Během víkendu BSS v Portimau šel výkon nahoru

Během víkendu BSS v Portimau šel výkon nahoru

Navzdory slibným výkonům odjíždí ISR z Portugalska bez bodů.

Šestý podnik Blancpain Sprint Series na okruhu Algarve v Portimau (POR) zdůraznil výkonový růst I.S.R. Racingu, přestože některé události českému týmu v závodech zabránily dosáhnout lepších výsledků.

Marco Bonanomi (ITA) a Filip Salaquarda (CZE) měli ze svého Audi R8 LMS ultra hned od prvního tréninku dobrý pocit a to jim dovolilo kolo za kolem zlepšovat dosahované časy a ve třetí části kvalifikace dokonce zajeli čas 1:44,586, což znamenalo ztrátu pouhé čtyři desetiny sekundy na 3. místo. Posádce nakonec se sedmým časem patřila čtvrtá řada startovního roštu a to je jeden z nejlepších výsledků v kvalifikaci od začátku letošní sezóny.

Hodiny Marca Bonanomiho v prvním stintu sobotního kvalifikačního závodu znamenaly ztrátu a Marco musel v následujících kolech hodně tlačit na pilu. Filip Salaquarda poté zakončil stíhací jízdu devátým místem v cíli.

Nedělní hlavní závod ovlivnilo vyjetí safety caru. To přinutilo řadu týmů ke změně jejich strategie a zastávce v boxech ve chvíli, kdy byl safety car na trati. I.S.R. Racing na situaci vzniklou v boxech doplatil. Filip Salaquarda musel před výměnou jezdců čekat, než se jeho místo na pit lane uvolní, protože byl částečně blokován dalšími vozy. Zdržení v boxech si nevyhnutelně vybralo svoji daň na výsledku závodu a Audi R8 LMS ultra #75 skončilo v konečném pořadí jedenácté.

Igor SALAQUARDA (šéf týmu I.S.R. Racing) „Je to opravdu škoda, že tyto dvě nešťastné události rozhodly o výsledku obou našich závodů. Vůz byl konkurenceschopný a po výsledcích v kvalifikaci jsme přece jen očekávali něco víc. Nyní už se plně soustředíme na příští podnik: viděli jsme, že naše výkonnost jde nahoru a ze zbývajících závodů sezóny se budeme snažit vytěžit maximum.“

Blancpain Sprint Series pokračuje 2.-4. října na okruhu v Misanu.