Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Arrivabene chválí Vettela za velký přínos

Arrivabene chválí Vettela za velký přínos

Němec spojuje Scuderii do jednotného týmu.

Když se Sebastian Vettel rozhodoval, zda opustit domovský přístav v Red Bullu a nechat se zlákat nabídkou Ferrari, prý svou roli sehrála i touha napodobit svůj dětský idol, Michaela Schumachera. O Schumacherovi se říkalo, že se stal motivátorem a srdcem celé Scuderie a Maurizio Arrivabene tvrdí, že stejnou pozici už zaujal i Vettel a má tedy nezanedbatelný podíl na zlepšení celé Scuderie.

"Má na nás velký vliv, protože celý tým se spojil kolem něj. Tvrdě pracuje a do týmu s ním přišlo hodně elánu. Pomáhá mi se sjednocováním týmu. A hlavně, velmi dobře spolupracuje s týmovým kolegou. S Kimim jsou přátelé a to je důvod, proč jsem při oznámení Kimiho nové smlouvy řekl, že se snažíme udržet stabilitu," řekl šéf Scuderie Ferrari.

"Seb je nejen fantastický šampion, ale i osoba, která s Kimim dokáže stabilizovat tým. Pomáhá nám budovat jednotný tým a těšit se. Pořád se usmívá a díky jeho pozitivitě mám volnější ruce, například když potřebuji týmu říct, že s něčím nejsem spokojen.

Na otázku, zda je Vettel pro stabilitu Ferrari lepší než Fernando Alonso, odpověděl Arrivabene diplomaticky: "S Fernandem jsem se setkal, když jsem ještě nebyl v této pozici a dobře spolu vycházíme, ale nechci o něm mluvit. Mluvím pouze o mých jezdcích a s nimi jsem naprosto spokojený."