Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel byl přesvědčen, že to Mercedes jenom hraje

Vettel byl přesvědčen, že to Mercedes jenom hraje

Ferrari po letech opět na pole position.

Sebastian Vettel byl ještě na začátku kvalifikace přesvědčen, že Mercedes všechny vodí za nos a opět obsadí celou první řadu. Problémy nejsilnějšího týmu letošní sezóny však byly reálné a Vettel s přehledem získal pole position.

"Nerozumím tomu, jsem opravdu překvapen. Myslel jsem si, že včera i dnes ve třetím tréninku jezdili s plnými nádržemi," řekl Vettel po kvalifikaci. "Bezpochyby mají letos nejlepší balík, jejich vůz je velmi dobrý a mají velmi dobrou pohonnou jednotku. Museli mít nějaký větší problém a neporozumět nastavení, ale určitě je ještě neodepisuji, zítra mohou být zpět. Na tomto okruhu se nepředjíždí zrovna jednoduše, ale když jste rychlí, tak se vpřed dostanete."

Vettel ale neporazil pouze piloty Mercedesu, druhému Danielu Ricciardovi nadělil přes půl vteřiny a třetímu Kimimu Räikkönenovi téměř osm desetin.

"Asi můžu klidně říct, že to bylo velmi slušné kolo! Neuvěřitelné! Ale vůz byl již od dnešního tréninku fantastický a v kvalifikaci ještě lepší. Dnes jsme podali stoprocentní výkon. Překvapuje mě velikost náskoku, asi se spojilo několik věcí a moje kolo bylo téměř perfektní."

Pro Sebastiana Vettela to byla první pole position v barvách Ferrari. Pokud by se mu zítra podařilo vyhrát, bylo by to jeho třetí vítězství v této sezóně. Vůz Ferrari naposledy odstartoval z prvního místa do Velké ceny Německa 2012.