Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel nevylučuje boj o titul

Vettel nevylučuje boj o titul

Ferrari se vrhne do maximálního útoku.

Může se to zdát neuvěřitelné, ale i přes to, jak dominantní výkony Mercedes předvedl v některých závodech, je Sebastian Vettel po dnešním vítězství pouhých 8 bodů za Nicem Rosbergem. Na vedoucího Lewise Hamiltona ztrácí 49 bodů, což už je 6 závodů před koncem sezony velká ztráta, ale podle Vettela ještě boj není úplně ztracený. Tedy za předpokladu, že Mercedes nedokáže rychle odhalit a odstranit příčinu ztráty rychlosti i nové problémy se spolehlivostí pohonné jednotky.

"Pokud bychom měli více víkendů jako tenhle, tak ano. Nyní se musíme soustředit na své výkony, maximální útok. Jak na tom budou oni, to už není v našich rukách. Možná ještě máme šanci a možná z nemožného uděláme možné," řekl Vettel.

Vettel dnes s přehledem vyhrál, a to navzdory značně ztíženým podmínkám. O náskok vybudovaný po startu závodu přišel po výjezdu safety caru po kolizi Nica Hülkenberga s Felipe Massou, a pak znovu kvůli divákovi, který se rozhodl ohlédnout si vozy pořádně zblízka. Vettel tvrdí, že fanoušek si ho dokonce vyfotil.

"Nevěřil jsem vlastním očím, musel jsem se podívat znovu. Myslím, že si udělal fotku. Doufám, že alespoň stojí za to a není rozostřená! Ale byla to šílenost."