Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pérez zůstane jezdcem Force India

Pérez zůstane jezdcem Force India

Chce být pevnou součástí týmu.

"S radostí vám oznamuji, že zůstávám v Sahara Force India," oznámil Sergio Pérez v Suzuce. Pro mexického jezdce to bude již třetí sezona v barvách indického týmu a také třetí po boku Nica Hülkenberga, který již na začátku září oznámil podepsání dvouletého kontraktu.

"Odteď se už budu moci jednoduše soustředit pouze na důležité věci - závodění a bodování. Od příchodu do tohoto týmu jsem se jako jezdec velmi zlepšil a cítím, že nyní podávám maximální výkony," pokračoval 25 letý jezdec. "Celý čas jsem říkal, že se chci stát pevnou součástí týmu a nyní je ten správný moment oznámit mé provázání s budoucností Sahara Force India."

Force India má díky Pérezovi několik mexických sponzorů a Vijay Mallya, šéf a spolumajitel týmu, je rád, že smluvní záležitosti vyřešili ještě před Velkou cenou Mexika.

"Stačí se podívat na výsledky posledních tří závodů a vidíte, že ze sebe dostává to nejlepší. Sergio zažívá vzrušující časy, hlavně teď, s blížícím se závodem v Mexiku."

O Pérezovi se povídalo, že koketuje s Renaultem a možností přesunout sebe i své sponzory do Lotusu, který se může, ale také nemusí, stát továrním týmem francouzské automobilky. Mexičan sice přiznal, že to byla jedna z možností, ale zřejmě nedošlo k vážnějším rozhovorům.

"Byla to samozřejmě vážná alternativa, ale protože vím o dobrých vyhlídkách do budoucnosti a práci za oponou odvedenou ve Force India, tak jsem chtěl zůstat s ní. Jsem velmi šťastný, že zůstávám."