Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel: Chybné rozhodnutí s velkými následky

Vettel: Chybné rozhodnutí s velkými následky

Myslel si, že postup má už jistý.

Sebastianu Vettelovi se dnes nepodařilo postoupit z první části kvalifikace. Na vině nejsou jeho jezdecké schopnosti, rychlost vozu a ani porucha, jak jsme se domnívali poté, co televize odvysílala záznam jeho náhlého zpomalení v druhém sektoru okruhu Yas Marina.

Čtyřnásobný mistr světa složil nohu z plynového pedálu, protože byl přesvědčen, že postup z kvalifikace má již jistý. Pokud by to byla pravda, mohl by v rozhodujícím boji ve finálové části kvalifikace použít dvě (téměř) nepoužité sady super-měkkých pneumatik namísto jedné, nebo by si jednu nechal jako výhodu do závodu.

"Ne, vůz byl v pořádku," odpověděl Vettel na otázku novinářů. "Mysleli jsme si, že kolo na tvrdších pneumatikách bude stačit na postup do Q2.

Jako tým jsme se dnes nerozhodli správně a bude to mít velké následky. Můžeme o tom dlouho mluvit, ale beztak není co a potřebujeme jít dál."

V Abú Zabí se Vettelovi obyčejně velmi daří, vyhrál tři ze šesti závodů na této trati a v roce 2012 dojel třetí po startu z boxové uličky. Něco podobného by jistě rád dokázal i zítra.

"Tentokrát nejsem až tak daleko, takže to tentokrát možná bude snadnější! Bude to dlouhý závod a uvidíme, co se bude dát udělat se strategií a tak dále. Měla by to být zábava."