Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pérez se připravuje na obranu i útok

Pérez se připravuje na obranu i útok

Škoda, že sezona už končí.

Force India začala sezónu 2015 čtrnáctým a patnáctým místem v kvalifikaci na Velkou cenu Austrálie, přičemž její jezdci dokázali porazit pouze velmi se trápící McLaren a Marcuse Ericssona, Manor své vozy vůbec nenastartoval. A dnes se Sergio Pérez postaví na čtvrtou startovní pozici a v závodě se pokusí za sebou udržet vozy Williamsu i Red Bullu a možná i potrápit Kimiho Räikkönena. Úžasný progres, nečekaný od týmu s velmi omezeným rozpočtem. Není divu, že mexický jezdec by si přál, aby sezóna ještě pokračovala.

"Čtvrté místo na startovním roštu je skvělý výsledek. Moc mě potěšila naše rychlost v celém průběhu kvalifikace. Během víkendu jsme udělali pár změn, které nás zavedly na správnou cestu," řekl Pérez.

"Myslím, že analýza, kterou jsme udělali po víkendu v São Paulo se opravdu vyplatila, hodně jsme se toho dozvěděli. Večer bylo každé z mých kol velmi čisté a plynulé, z vozu jsme dostali maximum. V závodě budu chtít za sebou udržet několik velmi rychlých vozů, ale mohl bych i získat pár pozici na startu.

Vozu věřím a budu moci jezdit na limitu a jistě máme šanci získat skvělý výsledek. Obrovská škoda, že to bude poslední závod sezóny, protože náš vůz je nyní úžasný a každý závod si užívám."

Nico Hülkenberg se výrazně pomalejším časem kvalifikoval na sedmé místo. S vozem i svým kolem v poslední části kvalifikace byl spokojený a po skončení kvalifikace nevěděl přesně říct, kde ztratil téměř půl sekundy. Také on se chystá bojovat o body.