Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel: Není jediný důvod, proč neporazit Mercedes

Vettel: Není jediný důvod, proč neporazit Mercedes

Už v Austrálii může být Ferrari rychlejší.

Sebastian Vettel nevidí žádný důvod, proč by už příští rok nemohl být mistrem světa. Odstup Mercedesu se během sezóny výrazně zmenšil a zima je dost dlouhá na to, aby se ztratil i zbytek jeho náskoku. Už v kvalifikaci na Velkou cenu Austrálie 2016 může být dominantní silou Ferrari.

"Po celý rok jsme se zlepšovali. Na začátku sezóny jsme byli možná o 1.5 sekundy pomalejší a nyní končíme závody 10-15 sekund za nimi," vysvětlil důvod svého optimismu Vettel.

"Už jsme nastartování na příští sezónu. Už nechceme být tím, kdo se snaží dostihnout ty před sebou. Chceme to otočit, aby z nás byla dominantní síla. Ještě musíme držet hlavy dole. Víme, že můžeme zlepšit vůz i pohonnou jednotku a další zlepšení může přijít ze strany jezdců. Pokud se nám to všechno podaří, můžeme být velmi silní."

Vettelovi se v Abú Zabí po startu z hloubky pole podařilo dojet na čtvrtém místě. Před ním zůstal pouze týmový kolega a jezdci Mercedesu, všichni ostatní byli evidentně pomalejší. To je další signál toho, že Ferrari může být s nasazeným tempem vývoje spokojeno. Víc se však včera dosáhnout nedalo.

"Startovali jsme z 15. pozice, takže nám bylo předem jasné, že to bude náročný závod, ale jako tým jsme nakonec beztak získali nejlepší možný výsledek. Byl to skvělý rok a je dobré zakončit ho takhle."