Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Lewis Hamilton obhajuje svůj životní styl

Lewis Hamilton obhajuje svůj životní styl

Změnu možná potřebuje Ron Dennis.

V jednom z rozhovorů, které nejvyšší šéf McLarenu poskytl v Abú Zabí, přišla řeč i na jeho bývalého jezdce a staronového šampiona, Lewise Hamiltona. Dennisovi se nezamlouvá, že Mercedes dal letos Hamiltonovi hodně volnosti a nenutí ho maximálně se koncentrovat na jeho práci jezdce F1.

Nejprve řekl, že při pohledu na jezdce s životním stylem hollywoodské hvězdy má "smíšené pocity", a pak dodal: "Pokud by byl v McLarenu, toto by nemohl dělat, protože by to neměl dovoleno."

Lewis Hamilton, který z McLarenu odešel po sezóně 2012, odpověděl podobně tvrdými slovy.

"Nevím, co na to říct. Nevím, proč má potřebu mluvit o mně. Možná je to kvůli nedostatku jiných pozitivních věcí, o kterých by mohl mluvit," řekl Hamilton. "Ale možná právě díky tomu jsem tady a jsem trojnásobným mistrem světa. Kromě toho, jsem kdo jsem a takový bych byl za všech okolností, bez ohledu na to, kdo je mým zaměstnavatelem.

Nemám pocit, že bych dělal něco špatného. Proč by mělo být špatné, že se věnuji i věcem mimo F1? Mou kariéru to očividně ovlivňuje pozitivně. Možná to nejsem já, kdo potřebuje něco změnit."

Od odchodu z McLarenu Hamilton vyhrál 22 velkých cen a získal dva tituly mistra světa, McLaren během tří sezón nevyhrál ani jeden závod.