Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Lewis Hamilton s otcem museli být vždy perfektní

Lewis Hamilton s otcem museli být vždy perfektní

Jediní černí v tomto sportu

Lewis Hamilton si v jednom z rozhovorů zavzpomínal na své začátky u McLarenu a na to, jak se s otcem, toho času jeho manažerem, obávali ztráty místa v jednom ze dvou špičkových týmů tehdejší F1. Neopomněl zmínit, že jako lidé s tmavou barvou pleti to měli v životě i v F1 těžší než všichni ostatní.

"Podepsal jsem smlouvu s McLarenem, ale stále, každý den jsem se obával, že o to místo mohu přijít," řekl čtyřnásobný mistr světa. "Můj otec a já, ale hlavně on, trávil hodiny a hodiny tím, že komunikoval s McLarenem a ptal se: Děláme vše, co od nás chcete? Mohli bychom udělat ještě něco dalšího? Prostě se neustále ujišťoval, že je všechno v pořádku.

Museli jsme být křišťálově průzrační, úplně čistí, protože víte… byli jsme jediná černá rodina v tomto sportu. Rozhodně to pro nás nebylo snadné. Měli jsme velmi, velmi velké štěstí, že jsme získali financování, bez kterého bychom se do F1 nikdy nedostali. Tolik peněz bychom nesehnali. Ale museli jsme všechno dělat správně, každý víkend jsme museli drtit konkurenci.

Museli jsme si být absolutně jisti, že každý jeden člověk, se kterým jsme přišli do kontaktu, ať už byl z týmu, od sponzora, od kohokoliv, pak svému šéfovi řekne: Tedy, tito chlapci jsou tak nažhavení, jsou nejlepší, jsou tak přátelští… Mysleli jsme na každý detail, aby nakonec nikdo nepochyboval, koho posadit za volant."