Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Toto Wolff: Nejsme oportunisté

Toto Wolff: Nejsme oportunisté

Proč Mercedes neblokuje rozmrazení vývoje?

Toto Wolff v rozhovoru pro Autosport požádal fanoušky, aby se na minulost F1 přestali dívat přes růžové brýle. I v minulosti se často stávalo, že jeden tým dominoval několika sezónám jednoduše proto, že dal dohromady nejlepší vůz, motor a jezdce.

"Je pro F1 dobré, že jeden tým je lepší než ostatní a není těžké předvídat výsledky jednotlivých závodů?" položil Wolff řečnickou otázku. "Není, jenže pokud se podíváte do historických tabulek, stávalo se to často. A co vlastně máme dělat? Očekáváme, že konkurence časem zesílí. Na minulost se často díváme přes růžové brýle, ale měli bychom s tím přestat, nebylo to vždycky tak úžasné.

Co vidím je, že některé zúčastněné strany zapomněly, že nesmíme přešlapovat na místě, i náš produkt potřebuje vývoj.

Kupříkladu jsme nezablokovali věci jako otevření prostoru na vývoj motorů během příští sezóny. Kdybychom se drželi oportunistické linie, tak to nedovolíme, ale neudělali jsme to."

Tím už Wolff reagoval na obvinění ze strany Bernieho Ecclestona, který prohlásil, že Mercedes je připraven pro vlastní dobro potopit F1 a že s Ferrari vytvořil silnou koalici, aby společně ovlivňovaly hlasování členů Komise F1.

"Jsme loajálním partnerem F1, jsme v tomto sportu již 23 po sobě následujících sezón a také jsme jednou ze značek, které této sérii dodávají věrohodnost. Jsme otevřeni každé změně a každé diskusi, pokud je to diskuse o dlouhodobém směřování F1.

Nevěříme, že vyvažování výkonu motorů od nezávislého dodavatele je správná cesta pro Formuli 1, takový je náš postoj. Zda je to to, co Bernieho rozzlobilo, nebo to bylo něco jiného? Nevím, ale něco se mu evidentně nelíbí. Na druhé straně, Bernie miluje kontroverze. Občas do nás v médiích šije, ale na to jsme si už zvykli."