Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Nikolas Tombazis je novým šéfaerodynamikem Manoru

Nikolas Tombazis je novým šéfaerodynamikem Manoru

Malý tým získává bývalého designéra Ferrari.

Stephen Fitzpatrick posiluje svůj tým o jednoho z nejznámějších expertů na aerodynamiku vozů F1. Novým šéfaerodynamikem Manoru se stává Nikolas Tombazis.

Řek začal svou kariéru v F1 na konci roku 1992, kdy ho do technického týmu Benettonu přijal Ross Brawn. Z Tombazise se už po dvou letech stal šéfaerodynamik Benettonu, kterým zůstal až dokud ho opět nepovolal Ross Brawn, tentokrát do rodícího se mistrovského týmu Ferrari, kde od roku 1998 zastával stejnou funkci.

Tombazise si nejvíce pamatujeme v červeném stejnokroji Ferrari a po boku Rosse Brawna, Roryho Byrnea, Jeana Todta a Michaela Schumachera, ale v letech 2004 a 2005 pracoval pro konkurenční McLaren. V roce 2006 získal post šéfdesignéra Ferrari, ze kterého ho vyhnalo až personální zemětřesení v roce 2014.

V Manoru bude pracovat pod vedením nového technického ředitele Johna McQuilliama, který je s týmem od roku 2014.

John McQuilliam: "Je mi potěšením oznámit, že Nikolas je naším novým šéfaerodynamikem. Věřím, že jeho příchod posílí snahu našeho velmi talentovaného návrhářského týmu, který v uplynulých letech neměl příležitost předvést všechny své zkušenosti a schopnosti."

Nikolas Tombazis: "Jsem velmi šťastný, že k Manoru přicházím v takto vzrušujícím bodě jeho vývoje. Tým má impozantní plány do budoucnosti a investuje do všech správných oblastí, aby dosáhl své sportovní cíle. Proto se velmi těším, že se stávám součástí tohoto dobrodružství."

Manoru se podařilo využít rozvázání smlouvy mezi Mercedesem a týmem z Enstone (Lotusem F1/Renaultem) a získat smlouvu na pohonné jednotky německé automobilky. Kromě toho bude mít technickou podporu, zavěšení kol a převodovky od Williamsu. Jako jediný tým ještě neoznámil svou jezdeckou dvojici pro sezónu 2016.