Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull ukázal své nové barvy

Red Bull ukázal své nové barvy

Změn nakonec není mnoho.

Red Bull Racing pozval zástupce největších médií sledujících dění v motorsportu na slavnostní odhalení lakování svého vozu pro sezónu 2016. Předem jsme věděli, že Red Bull hodlá ukázat pouze nové zbarvení monopostu, ale monopost samotný ne. V nových barvách byl proto předvedený jeden z loňských vozů RB11.
Změn nakonec není tak moc, jak jsme čekali. Mírným překvapením jsou nápisy Total na boku předního i zadního křídla. Francouzský výrobce paliv a maziv již sponzoruje nový tovární tým Renaultu, ale minimálně letos pokračuje i v sponzorování týmu Red Bullu.

Na vzhledu se nejvíce podepsala ztráta značky luxusních vozů Infinity, která byla i titulárním sponzorem týmu. Z Infinity Red Bull Racing tak už je jen Red Bull Racing, z monopostu zmizela fialová barva a místo Infinity na bočnicích monopostu nahrazuje nový velký nápis "Red Bull". Výrobce energetických nápojů tedy bude svůj tým opět financovat z velké části sám, přestože na boční straně monopostu mezi předními pneumatikami a bočnicemi ještě zůstal prostor pro potenciální zájemce.

Společnost Tag Heuer je s týmem jako sponzor motorů a zaujala místo, které loni patřilo Renaultu - pod kopyty útočícího býka. Býk není jediným útočícím zvířetem, trochu místa má i logo společnosti Puma, která se týmu stará o oblečení a obuv a pomohla i s organizací tohoto představení. Dobře viditelné jsou také Rauch, Exness a AT&T.