Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel: Zítra to bude těsnější

Vettel: Zítra to bude těsnější

Ani Räikkönen si nedělá starosti.

Začíná nová sezóna, ale na výsledku kvalifikace se to na první pohled nijak neprojevilo. První řada patří Mercedesu a druhou má Ferrari. Ještě hrozivěji vypadá rozdíl v dosažených časech, vítěz Lewis Hamilton naložil Vettelovi více než 8 desetin sekundy. Vettel se však po skončení kvalifikace netvářil zklamaně. Věří, že rozdíl v závodní rychlosti nebude tak velký jako v kvalifikaci.

"Celou dobu jsem říkal, že jsme pokročili a nadále si to myslím. Zítra bychom měli být (Mercedesu) blíže než dnes," řekl čtyřnásobný mistr světa.

"Očekávali jsme, že budou v kvalifikaci silní a stalo se. Chvíli trvalo, než jsme našli rytmus, ale v průběhu kvalifikace se to zlepšovalo a se svým kolem jsem spokojený."

Ferrari nás trochu překvapilo, když v Q3 nechalo své jezdce zajet pouze jedno měřené kolo.

"Ušetřili jsme tím jednu sadu pneumatik. Beztak bychom se nedostali do první řady, ale hodně si slibujeme od zítřejšího závodu a bude to dlouhá sezóna. Náš vůz má velký potenciál a z tohoto úhlu pohledu je obsazení druhé řady dobrý výsledek."

I přes velkou ztrátu může Ferrari mluvit o meziročním zlepšení. Loni v australské kvalifikaci ztratil Vettel na Hamiltona téměř jeden a půl sekundy.

Chladnou hlavu zachovává i Kimi Räikkönen.

"Nebyla to ideální kvalifikace, ale ani špatná," řekl Fin. "Vůz byl dobrý, a i když byl Mercedes rychlejší, neměli bychom si dělat starosti. Trochu jsem bojoval s předními pneumatikami. V prvních třech zatáčkách nefungovaly ideálně, ale kromě této věci jsme měli velmi dobrý balík a bylo to lepší a lepší. Možná by nám více vyhovovaly teplejší podmínky."