Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hungaroring s předstihem prodloužil smlouvu

Hungaroring s předstihem prodloužil smlouvu

F1 se bude do Maďarska vracet nejméně 10 let.

Majitelé okruhu Hungaroring a Formula One Management, zastupovaná Berniem Ecclestonem, podepsali prodloužení smlouvy na Velkou cenu Maďarska o dalších 5 let. Jen před třemi lety přitom byl oznámen podpis smlouvy, která Hungaroringu zaručuje místo v kalendáři F1 do roku 2021. Nová smlouva na ni navazuje, takže s Hungaroringem je třeba počítat minimálně do roku 2026.

"Ano, máme novou smlouvu. Mají dobrou podporu, dělají dobrou práci, je to dobré pro zemi, dobré pro nás. Jsem velmi rád, že jsme v Maďarsku a taky tady zůstaneme,“ oznámil Bernie Ecclestone.

Hungaroringu pomohla maďarská vláda, která bude pokračovat v započaté renovaci okruhu. Smlouva na 10 let pořádání velkých cen F1 má pak zřejmě zajistit, že investice se vyplatí.

VC Maďarska se jela poprvé v roku 1986 a Hungaroring od té doby nevynechal ani jednu sezónu, čímž se už mohou pochlubit jen Monako a Monza, Silverstone táhne o rok kratší šňůru. Přislíbené opravy již začaly položením nového asfaltového koberce, který tento víkend otestují WTCC a Evropský šampionát F3. Závod F1 se pojede 24. července.

"Víme, že okruh, i přes všeobecnou spokojenost po velké ceně, potřebuje investice. Práce na obnovování povrchu trati právě skončily a to je pouze první krok zvoleným směrem. Mohu prozradit, že v rozpočtu na rok 2017 budou vyčleněny další prostředky na rozvoj okruhu. Děláme to, protože závod je každoročně jedním z největších sportovních podniků v naší zemi a vládě záleží na kvalitě Hungaroringu,“ vysvětlil maďarský ministr rozvoje.