Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Webber: Pizzonia o Jaguaru lhal

Webber: Pizzonia o Jaguaru lhal

"A jestli si to skutečně myslí, tak je ubožák."

António Pizzonia nemluvil pravdu, když tvrdil, že jezdci Jaguaru v době, kdy dělal týmového kolegu Marku Webberovi, nedostávali stejnou podporu. Tvrdí to Mark Webber, dnes ve Williamsu, a podle něj navíc Pizzonia ví, že lhal.

Pizzonia po návratu do pozice testmana ve Williamsu řekl, že v Jaguaru panovaly nerovné podmínky. Jaguar se s Pizzoniou rozloučil po 11 závodech. Shodou okolností je Brazilec největším kandidátem na druhé místo vedle Marka Webbera ve Williamsu.

"Moc dobře ví, že lhal," řekl Mark Webber. "Tvrdí, že jeho auto bylo horší než mé? Blbost! A jestli si to skutečně myslí, tak je ubožák.

Pravda je taková, že António byl rychlý v testech, ale ne v závodech.

Když zastoupil letos Ralfa Schumachera, odvedl dobrou práci, ale to proto, že nebyl pod tlakem. Neměl co ztratit. To se změní, když jste závodníkem: odpovědnost je o mnoho větší. Tím spíš, když jste za volantem Williamsu."

Webber také řekl, že je mu líto, že Jenson Button nebude jeho týmovým kolegou. Button zůstává s týmem BAR poté, co vyhrál spor s Williamsem právě o Buttona.

"Bude na mě ležet větší zodpovědnost, s Buttonem bychom se mohli dělit o technické poznatky pro vývoj, kterého bude hodně. Nevadilo by mi s ním pracovat, dříve nebo později musím najít někoho, kdo bude těžkým soupeřem.

Button by byl skvělým měřítkem.