Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull ukázal první fotky aeroscreenu

Red Bull ukázal první fotky aeroscreenu

Hülkenberg by se s ním dokázal smířit.

Red Bull Rancing dal na sociální sítě fotografie svého monopostu s nainstalovaným "aeroscreenem", tedy ochranným obloukem s “plexisklem“ umístěným před hlavu jezdce, aby ho chránil před těžkými letícími předměty.
 
Se vzhledem je poměrně spokojený i Nico Hülkenberg, který během zimních testů snad nejvíce kritizoval prototyp "svatozáře" testované na voze Ferrari. Evidentně by se raději obešel bez jednoho i druhého, ale pokud si má vybrat, tak jednoznačně estetičtější aeroscreen.

"Koncept Red Bullu je podle mě hezčí než svatozář," řekl jezdec Force Indie. "Zítra bude zajímavé vidět, jak to vypadá na voze na trati. Něco takové přijde, už se tomu nevyhneme, nemá smysl proti tomu bojovat, takže je načase začít to testovat. Vím, že něco takového musí přijít a tomuto bych dal přednost."

Svatozář je ale pouze konstrukce bez plexiskla, zatímco v případě aeroscreenu je tu otázka, jak dlouho potrvá, než přes plexisklo nebude nic vidět. Na přilbách je to řešeno průhlednými pruhy fólie na průzoru, které si jezdci mohou strhnout v boxech i během jízdy na rovince.

"Na některé otázky ještě neznáme odpovědi. Pokud jde o déšť, tak při té rychlosti by voda neměla být problém, rychle zmizí. Na přilbách používáme stržitelné fólie a z tohoto si fólii nebudeme moci strhnout sami, ale někdo nám ji může strhnout během zastávky. Ale mezi zastávkami… Nevím, asi se to ještě bude muset vymyslet."