Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hülkenberg skutečně mohl závodit za Red Bull

Hülkenberg skutečně mohl závodit za Red Bull

Měl smůlu, že Albon neselhal

Výhra jednoho je prohrou druhého. Nico Hülkenberg takto možná prohrál životní příležitost závodit v roce 2020 za Red Bull Racing. Pravděpodobně by poprvé v životě mohl jezdit ve špičkovém voze F1. Vyhrál však Alexander Albon, jenž se v týmu uchytil mnohem lépe než Pierre Gasly. Za vítěze se může pokládat i Red Bull, neboť udržel pravidlo, že do A-týmu bere pouze jezdce z Toro Rosso a ze svého juniorského programu. O tom se psalo již během sezony, ale Helmut Marko až nyní přiznává, že Hülkenberg skutečně měl šanci a nebyl to jen příběh vyfabulovaný v médiích.

"Iniciativa přišla z jeho strany," řekl poradce Red Bullu pro motorsport. "V té době jsme nevěděli, zda se Albonovi bude dařit, takže jsme tuto možnost nechali otevřenou. O něco později už ale bylo díky jeho výsledkům zřejmé, že pro Hülkenberga nebudeme mít místo. Držíme se pravidla, že vybíráme pouze z vlastních jezdců. Je to dobré také z toho pohledu, že naši junioři vidí velkou šanci dostat se do týmu."

Hülkenberg stále nemá vyřešeno, jak a kde bude jeho kariéra pokračovat. V rozhovoru pro agenturu DPA řekl, že jisté je pouze to, že tento rok nebude na startu Velké ceny Austrálie.

Moc nechybělo a Hülkenberg by obsadil místo opuštěné Danielem Ricciardem.