Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Proč si Steiner nevybral Hülkenberga?

Proč si Steiner nevybral Hülkenberga?

Grosjean pracuje na odstraňování problémů

Šéf týmu Haas Günther Steiner se nezdráhal potvrdit, že uvažoval o výměně Romaina Grosjeana za Nika Hülkenberga, ale rovnou také řekl, co rozhodlo ve prospěch Francouze.

"Bylo to mezi nimi těsné. Jak víte, oba jsou velmi dobrými jezdci a doufám, že Nico zůstane ve F1," řekl . "Mám ho rád, je dobrý, ale rozhodli jsme se, že si necháme Romaina. S týmem je čtyři roky a už dobře víme, jak u něj vypadají vrcholy i pády. Víme, že když má den, je mimořádně dobrý. A s týmem se již moc dobře zná.

Nejdůležitějším důvodem je fakt, že náš letošní vůz není tak rychlý, jak jsme chtěli. To nemá nic společného s tím, jaké jezdce momentálně máme. Problém je ve voze, to přiznáváme. Jenže pokud teď vyměníme jezdce, tak nám to s vozem nejspíš nemůže nijak pomoci. Možná ano, ale nevěřím tomu. Když přijde někdo nový, tak nemůže chápat celou situaci.

Romain odvedl kus práce, pomohl nám pochopit, co je s vozem špatně. Byl při tom důležitý a my právě teď nepotřebujeme více neznámých, ani nová rizika."

V některých médiích se začalo okamžitě spekulovat, že Hülkenberg měl prostě vyšší mzdové nároky než Grosjean, vždyť by přišel z dobře financovaného továrního týmu. Diskuse se ale nedostaly do tak pokročilé fázi, aby se mluvilo o platu.

"Chci zdůraznit, že my jsme se rozhodli pro Romaina, ale nevím, zda by v opačném případě Nico souhlasil a šel k nám. Mluvili jsme s ním, ale nikdy jsme mu neudělali oficiální nabídku. Proto nemohu vědět, zda by takovou nabídku přijal nebo ne," vysvětlil Steiner.