Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hülkenberg hází flintu do žita

Hülkenberg hází flintu do žita

Alfa Romeo počká na čínského závodníka.

Zprávu týkající se volné sedačky pro příští sezonu v týmu Alfa Romeo nemáme čekat v nejbližších týdnech. Tým uvažuje, že vezme jezdce ze série F2, takže si potřebuje počkat, jak tento šampionát dopadne. Poslední závod F2 se však pojede ve stejný víkend jako poslední velká cena F1, tedy až uprostřed prosince.

"Všechno je otevřené, i pro Antonia (Giovinazziho)," řekl Frédéric Vasseur v rozhovoru pro web Motorsport. "Odvádí dobrou práci, ale když se na trhu s jezdci objevil Valtteri (Bottas), nemohli jsme tu šanci nevyužít. A teď už tak velmi nezáleží na tom, zda vedle něj bude někdo další se zkušenostmi, nebo někdo úplně nový. Můžeme se plně spolehnout na Valtteriho.

Nechci mluvit o tom, koho máme na seznamu a koho ne, ale s některými jezdci provázanými s jinými výrobci motorů je to těžké, protože nám dodává motory Ferrari. Bude to důležité rozhodnutí a v nižších sériích jsou talentovaní mladíci, kterých ještě chceme vidět v dalších závodech. Potřebujeme čas, abychom si udělali jasnější obrázek."

Šéf Alfy Romeo se pak ale nechal novináři ukecat a přiznal, že klepy, podle kterých se na radaru tohoto týmu se objevil Guanju Žou, se zakládají na pravdě.

"Žou je ve F2 výborný a ano, máme ho na seznamu. Nejen proto, že je Číňan, ale aktuálně patří mezi špičku F2, vyhrává závody a už si ho všiml asi každý."

A známe i jedno jméno, které na seznamu není. Veterán Nico Hülkenberg se smiřuje s tím, že poslední kapitola jeho příběhu ve F1 už byla napsána a další stránky nepřibudou.

"Nejsem ve spojení s Alfou Romeo. A ta má už asi poslední volné místo, ostatní se zdají být rezervována. Ale život jde dál. Mám velmi zajímavé nabídky z jiných sérií. Nemusím ani spěchat s rozhodnutím," řekl 34letý závodník, který se tedy nejspíš nikdy nepostaví na stupně vítězů velké ceny F1, ale na kontě má vítězství v závodě 24 hodin Le Mans, kam si v roce 2015 jen tak odskočil během volného víkendu v kalendáři F1.

Pro Hülkenberga se už nejspíš místo nenajde. Foto: Racing Point

Zdroj: Motorsport, Bild, úvodní foto: Alfa Romeo