Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alfa je poslední Hülkenbergovou nadějí

Alfa je poslední Hülkenbergovou nadějí

Toro Rosso a Williams nepřicházejí v úvahu

Nico Hülkenberg má jasno ohledně svých šancí na setrvání ve F1. Do tajenky startovního roštu sezony 2020 zbývá dopsat ještě několik jmen, jenže Hülkenberg se nehodí všude. Tři sedačky jsou neobsazeny u Red Bullu a Toro Rosso. Jenže Helmut Marko čerstvě potvrdil, že je obsadí Pierre Gasly, Daniil Kvjat a Alexander Albon. Otázkou zůstává pouze to, který z nich bude dělat společnost Maxu Verstappenovi u týmu Red Bull Racing. Do Williamsu se Hülkenberg také nehodí, tam bude muset místo po Robertu Kubicovi obsadit jezdec se silným sponzorem, a i kdyby ne, pravděpodobně by to byl lístek s rezervací na chvost startovního pole.

Zbývá tedy jedině Alfa Romeo, která však má na příští rok smlouvu s Kimim Räikkönenem a do jedné ze dvou sedaček má Ferrari právo posadit některého ze svých juniorů.

"Ano, to je místo, kde si to dokážu představit," řekl německý jezdec, jenž byl následně dotázán, zda s týmem z Hinwilu reálně vyjednává.

"Jistě, v pár otázkách jsme našli shodu. Williams bude potřebovat někoho jiného," pokračuje Hülkenberg. "Já pro ně nejsem vhodná osoba, nejsem jezdec pro ně. Já jsem už v nějakém bodě své kariéry a oni jsou tam, kde jsou. Načasování pro mě není dobré. Se vší úctou k tomuto týmu, závodil jsem za něj a tak dále, ale to se nestane."

Německý závodník dále prohlásil, že zájem nemá ani o místo testovacího či náhradního jezdce u některého ze tří největších týmů. To by si raději udělal přestávku a následně se rozhlédl po dobrém týmu v nějaké jiné sérii.