Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hülkenberg má poslední šanci vrátit se

Hülkenberg má poslední šanci vrátit se

V roce 2022 nebo nikdy.

Za pár dní mu bude 34 let a sám si uvědomuje, že to již není optimální věk na proražení do špičkového týmu F1. Zvláště pro jezdce, který letos ve F1 nezávodí. A stále místo neměl ani loni. Řeč je o Niku Hülkenbergovi, kterého byste jistě odhalili i pod přezdívkou "Ten Který Nikdy Nestál Na Stupních Vítězů".

Navzdory nelichotivému rekordu v poměru délky kariéry k získaným pódiovým umístěním je stále mnohými považován za výborného jezdce a dobrý dojem zanechal i loni, kdy měl možnost zaskakoval ve voze týmu Racing Point. I tento rok zahřívá lavičku náhradníků, chce být po ruce, když někdo bude potřebovat narychlo zaplnit prázdný kokpit. Pokud ale i na konci tohoto roku bude bez místa, prý se už smíří s osudem.

"I já sám si uvědomuji, k jakému konci to asi celé spěje," přiznal Němec v rozhovoru pro Bild. "Každý si dokáže spočítat jedna a jedna a já si nedělám iluze. Dveře špičkových týmů jsou pro mě zavřené. To si musím přiznat. A pokud se na mé situaci ani letos nic nezmění, uzavřu kapitolu a obrátím list. Budu to brát jako novou příležitost. Už jsem měl dost času o tom přemýšlet. Samozřejmě, udělal jsem i pár chyb, které jsem udělat nemusel a bez nich se mohla moje kariéra ubírat jiným směrem. Ale ničeho nelituji."

Loni dostal šanci díky koronaviru, letos ještě za volant nesedl. Foto: Racing Point

Zdroj: Bild, úvodní foto: Renault