Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Red Bull Hülkenberga na seznamu nemá

Red Bull Hülkenberga na seznamu nemá

Nad Němcovou budoucností ve F1 visí černá mračna

Nico Hülkenberg už nemá mnoho možností, jak zůstat na startovních roštech velkých cen F1. Malou poblikávající naději, že možná Helmut Marko a Christian Horner nedokáží vybrat týmového kolegu Maxe Verstappena z vlastních zdrojů Red Bullu, zhasnul šéf tohoto týmu.

"Nico není na našem seznamu," potvrdil Horner. "Je to skvělý závodník a byla by škoda nemít ho příští rok ve F1. Velmi si přeji, aby si našel místo, protože je lepší než někteří jiní jezdci, kteří pokračují, takže i on by měl zůstat."

Z Williamsu odchází Robert Kubica, ale s největší pravděpodobností i jeho sponzor Orlen, takže tento tým bude potřebovat jiného jezdce s tlustou peněženkou, a tím Hülkenberg není. Poslední oficiální prázdná sedačka na rok 2020 je u Alfy Romeo vedle Kimiho Räikkönena, jenže o obsazení tohoto místa rozhoduje, výměnou za své motory a další technickou podporu, Ferrari. A to si tuto sedačku rezervovalo kvůli mladým talentům z Jezdecké akademie Ferrari, ne kvůli 32letému Hülkenbergovi.

"Soustředíme se na Antonia. Chceme mu pomoci s rozvojem, chceme, aby se zlepšoval. Opravdu se v tomto ohledu soustřeďuji pouze na Antonia, krok za krokem se zlepšuje,“ řekl šéf Alfa Romeo Frédéric Vasseur. „V kvalifikacích je rychlostně od začátku roku na Kimiho úrovni. S těmi on žádný problém nemá. Potřebujeme pouze více bodů, tak jako všichni ostatní."