Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Steiner by Hülkenberga klidně vzal k Magnussenovi

Steiner by Hülkenberga klidně vzal k Magnussenovi

Vzájemné spory jsou pouze jejich problémem

Jelikož dosud neobsazený kokpit Haasu je jedním z posledních skutečně volných na sezonu 2020, hodně se mluví o tom, že právě u tohoto týmu zakotví Nico Hülkenberg. Nahradil by tak Romaina Grosjeana a byl by týmovým kolegou Kevina Magnussena. A právě poslední zmíněná skutečnost mnohých vede k názoru, že Hülkenberg do Haasu nemůže.

Když se Magnussen a Hülkenberg potkají na závodní trati, příliš často to nekončí bez kontaktu. Němec nejednou kritizoval Dánův agresivní styl a vytlačování soupeřů mimo trať, za což už jednou od něj před kamerami dostal velmi nevybíravou nabídku zahrnující péči o varlata... Ale oba jsou to už velcí kluci, jak poznamenal šéf Haasu Günther Steiner.

"To bychom zvládli," věří si. "Tato otázka mě vůbec netrápí. Není to rozhodnutí o nich, ale o našem týmu. Všichni jsme už dospělí a toto je náš byznys. Jsem si jist, že i každý z vás má kolegu, kterého by raději neměl, ale takto to v práci chodívá. Je to jejich problém, ne náš, kdyby se něco dělo."

A Hülkenberg samozřejmě raději půjde do týmu k Magnussenovi, než by měl ukončit kariéru ve F1.

"Měl bych z toho ohromnou radost," řekl Němec se širokým úsměvem. "Ale vážně, týmový kolega je prostě týmový kolega. Tak to je. S některými se skamarádíte, ale není to nezbytné. Nevím, možná je to tak dokonce lepší. Rozhodně to není něco, co by mi zabránilo podepsat smlouvu."

Dánský jezdec nad rivalitou a její možným dopadem na celý tým pouze mávl rukou.

"Celé se to přehnaně dramatizuje, až je to otravné," řekl Magnussen. "Mezi mnou a Nikem došlo pouze k jednomu většímu incidentu, před dvěma lety v Maďarsku. Nechce se mi věřit, že je to stále téma. Jezdec není na trati na to, aby si tam našel nové kamarády."