Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hülkenberga čeká třetí letošní start za Racing Point

Hülkenberga čeká třetí letošní start za Racing Point

Nahradí nemocného Strolla

Po účastech ve Velké ceně Velké Británie a ve Velké ceně 70. výročí formule 1, které se uskutečnily v srpnu na okruhu Silverstone, si Nico Hülkenberg připíše tento víkend třetí letošní start. Původně měl sice být na Nürburgringu přítomen pouze jako člen televizního týmu, nakonec ale znovu usedne do kokpitu vozu stáje Racing Point. Tentokrát ale nenahradí Sergia Péreze, kterého kvůli pozitivnímu testu na koronavirus zastoupil v britských závodech, ale Lanceho Strolla. Kanaďan nenastoupil již do třetího volného tréninku.

„Nico Hülkenberg bude tento víkend ve Velké ceně Eifelu závodit za Racing Point poté, co Lancemu Strollovi bylo špatně. Lance se ráno necítil být ve stoprocentní formě a tým se jej rozhodl ve zbytku víkendu nenasadit. Nico, který předtím zastoupil Sergia Péreze při podnicích v Silverstone, zná dobře vůz i tým a naštěstí se nacházel nedaleko Kolína nad Rýnem,“ uvedl Racing Point.

Ze svých předchozích dvou letošních vystoupení si Hülkenberg odnesl šest bodů za sedmé místo ve Velké ceně 70. výročí formule 1. Foto: Racing Point

V roli pilota formule 1 se Hülkenberg představil na Nürburgringu již jednou, a to v roce 2013. Tehdy v barvách Sauberu dojel do cíle jako desátý. Do závodního víkendu zde ale zasáhl také v sezoně 2011, kdy v kokpitu Force Indie (předchůdce dnešního Racing Pointu) odjel první volný trénink.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Racing Point