Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Red Bull mění Kvjata za Verstappena!

 Red Bull mění Kvjata za Verstappena!

Rusa poslal zpět do juniorského týmu.

Raketová kariéra Maxe Verstappena opět nabírá na obrátkách, 18letý mladík přestupuje z juniorské Scuderie Toro Rosso do týmu Red Bull Racing. Okamžitě! Helmut Marko a Christian Horner se takto rozhodli po slabých výkonech Daniila Kvjata v prvních čtyřech závodech sezony, hlavně po jeho dvojnásobné kolizi po startu jeho domácí Velké ceny Ruska, když během dvou zatáček dvakrát narazil do vozu Sebastiana Vettela a zároveň zničil závod svému týmovému kolegovi Danielu Ricciardovi.

Zatímco Max Verstappen může skákat radostí, kariéra Daniila Kvjata dostala tvrdou ránu. Red Bull se ho sice nezbavuje, ale s hanbou ho vrací zpět do juniorského týmu, aby opět našel ztracenou formu a předvedl svůj talent.

Christian Horner, šéf týmu Red Bull Racing: "Max dokázal, že je ohromně talentovaným mladým jezdcem. V Toro Rosso předváděl impozantní výkony a s radostí mu dáváme šanci jezdit za Red Bull Racing.

Jsme v unikátní pozici, protože všichni čtyři jezdci v týmech Red Bull Racing a Toro Rosso mají dlouhodobou smlouvu s Red Bullem, takže máme možnost přesouvat je mezi týmy. Dany bude pokračovat ve svém vývoji v Toro Rosso, tedy v týmu, který již dobře zná a ve kterém bude mít příležitost dostat se zpět do formy a ukázat potenciál.
"

Ze strany Red Bullu může jít o jednorázovou záležitost a varovný prst pro Kvjata, který se možná po jednom závodě opravdu vrátí zpět do týmu Red Bull. Přinejmenším stejně pravděpodobná je varianta, že Kvjat už jen dojezdí sezónu a bude si muset hledat místo jinde, protože Toro Rosso je týmem pro nováčky, kterých je v juniorském programu Red Bullu vždy víc než dost.