Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappen naznačil, že by beztak šel do Red Bullu

 Verstappen naznačil, že by beztak šel do Red Bullu

Byl přestup jistý už před Kvjatovou havárií?

Max Verstappen si už na pozornost médií určitě zvykl, ale od oznámení nečekaného přestupu do Red Bullu je jeho program ještě plnější. Mimo jiné měl rozhovor i s televizí RTL4, kde naznačil, že by do Red Bullu beztak šel nejpozději příští sezónu.

"Vždycky to bylo cílem, určitě ano," odpověděl Verstappen na otázku, zda už měl smlouvu na rok 2017 v kapse.

Holanďan však odpověděl vyhýbavě, i když dostal přímou otázku, zda měl podepsanou smlouvu.

"Nakonec…“ řekl po krátké odmlce.

Co může takové "ani ano ani ne" znamenat? Verstappen ještě před začátkem sezóny velmi sebevědomě prohlašoval, že v Toro Rosso více než dva roky nezůstane. Na druhou stranu párkrát naznačil, že by mohl skončit i jinde než u Red Bullu. Nejpravděpodobněji se tedy jeví varianta, že v jeho dlouhodobé smlouvě byla klauzule o přestupu do Red Bull Racingu nejpozději po dvou sezónách, jinak by se stal volným jezdcem.

Helmut Marko, poradce Red Bullu pro motorsport, po oznámení výměny Maxe Verstappen a Daniila Kvjata mluvil o možnosti, že současná jezdecká dvojice Red Bull Racingu ještě nemusí být dvojicí pro sezónu 2017, 18letý jezdec si je ale místem jistý a do konce sezony se chce hlavně co nejvíce naučit od zkušenějšího Daniela Ricciarda.

"Samozřejmě, vždy se porovnáváte s týmovým kolegou. Ale nakonec je dobré, že mám příležitost dobře se připravit na příští sezónu."
 
Řeč přišla i na Xevi Pujolara, který byl u Toro Rosso Verstappenovým závodním inženýrem a po jeho odchodu z týmu odešel.

"Měli jsme opravdu dobrý vztah, byl pro mě velmi důležitý. Ale na druhou stranu, i Red Bull má velmi dobré inženýry, jinak by nemohl být tak úspěšný. Takže je to škoda, ale zároveň je dobré začít nové dobrodružství s novými lidmi, mohu se od nich naučit nové věci."