Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappen to zítra bude mít hodně těžké

Verstappen to zítra bude mít hodně těžké

Podcenil přilnavost, odstartuje z 21. místa.

Zatímco Daniel Ricciardo zítra odstartuje z prvního místa, Maxu Verstappenovi, vítězi Velké ceny Španělska, bude patřit až 21. pozice a ještě i za tu vděčí poruše motoru Ferrari ve voze Felipeho Nasra. Důvodem je jeho jezdecká chyba v 15. zatáčce, která se 16. zatáčkou tvoří šikanu na konci sekce Bazén. Jezdci se snaží šikanou projet co nejrovněji a nízké obrubníky jim umožňují jízdu jen centimetry od bariéry lemující vnitřní stranu 15. zatáčky. Verstappenovi však tyto centimetry chyběly a na pohled jemný kontakt s bariérou stačil ke zlomení závěsu pravého předního kola.

"Zatočil jsem příliš brzy, dotkl jsem se stěny, zlomil závěs a jel rovnou vstříc zdi," shrnul mladý jezdec Red Bullu. "Měl jsem dobrý pocit, v mém prvním "ostrém" kole jsem byl jistější než v předchozích. I vyvážení vozu bylo dobré a ve druhém sektoru jsem zrychlil o 2 desetiny sekundy. Rýsovalo se velmi dobré kolo, ale v šikaně jsem podcenil úroveň přilnavosti, kterou jsem měl. Zatočil jsem příliš brzy a všechno tím pokazil."



Úzká trať v Monaku mu nedává velkou naději na propracování se vpřed, a pokud do vývoje závodu nezasáhne počasí, pravděpodobně stráví velkou většinu závodu jízdou za mnohem pomalejšími vozy.

"Zítra se uvidí, ale kdo tady startuje z 21. místa, toho čeká hodně těžký závod."