Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Angelo Santini se cítí nevinen

Angelo Santini se cítí nevinen

Kdo se stane vítězem v kauze průmyslové špionáže?

Angelo Santini, který v minulosti pracoval jako specialista na aerodynamiku pro týmy Ferrari a Toyota, bude v kauze průmyslové špionáže, která proti němu byla vznesena, usilovat o zbavení viny. Alespoň to tvrdí jeho právník.
 
Santini pracoval v oddělení aerdoynamiky týmu Ferrari, odkud posléze odešel k Toyotě. Během jeho působení v Toyotě našla policie důkazy, které nasvědčují tomu, že došlo k odcizení software z počítačů řídících aerodynamický tunel Ferrari. Kód měl být následně nalezen v počítačích Toyoty. Toyota logicky popírá jakékoliv povědomí o Santiniho krocích.
 
Marco Micheli, právník Santiniho, uvedl pro italská média, že se jeho klient cítí nevinnen a že o tom v blížícím se soudním sporu dokáže předložit důkazy.
 
"Vyšetřování prokurátorem z Modeny bylo velmi komplexní," uvedl Micheli pro Gazzetta dello Sport.
 
"Vzhledem k technické složitosti celého případu je velmi obtížné vysvětlit způsob naší obhajoby. Využijeme k tomu znalost expertů na aerodynamiku a počítače. Musíme analyzovat a ověřit značné množství údajů.
 
Naši obhajobu vysvětlíme během soudního sporu. V tuto chvíli mohu říci asi tolik, že potřebné argumenty již máme a že tyto popírají jakoukoliv odpovědnost mého klienta."
 
Santini čelí spolu s dalším podezřelým, kterým je Mauro Iacconi, čtyřem obviněním. Každé z nich představuje samo o sobě trestný čin. Jedná se o neautorizovaný přístup k počítačům Ferrari, zpronevěru, prozrazení důvěrných informací a odcizení cd-romů.
 
Právník Iacconiho, Andrea Mattioli, odmítl poskytnout jakýkoliv komentář.