Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Vettelovi by nevadilo mít opět v týmu Ricciarda

Vettelovi by nevadilo mít opět v týmu Ricciarda

Nemají žádné nevyřízené účty.

Sebastian Vettel má na konci sezóny vždy více bodů než týmový kolega. Toto pravidlo má dosud pouze jedinou výjimku, jeho poslední rok u Red Bullu po boku Daniela Ricciarda. Usměvavý Australan v roce 2014 nahradil svého krajana Marka Webbera a šéfové mu dali za úkol co nejvíce se naučit od čtyřnásobného mistra světa, krýt mu záda, pomoci v boji o pohár konstruktérů a přiučit se práci ve velkém týmu. Ricciardo místo toho vyhrál tři velké ceny a nasbíral o 71 bodů více než zkušenější týmový kolega. Vettel namísto odvety zamířil do Ferrari, kde se setkal se svým kamarádem Kimim Räikkönenem. Co by ale řekl na to, kdyby Ferrari nahradilo Räikkönena právě jeho přemožitelem?

"Neměli jsme žádné problémy a poznali jsme se dříve, než jsme v roce 2014 začali jezdit za jeden tým. Nevadilo by mi to, mám ho rád, je to silný chlapík a samozřejmě, v roce 2014 měl dobrou sezonu. Minulý ani tenhle rok nemohu soudit, protože nevím, co se děje uvnitř týmu. Ale pokud vím, je to dobrý člověk," řekl Vettel.

"Ale opakuji, toto nebude mé rozhodnutí, podepisování smluv není součástí mé práce. Ještě jsem o tom s týmem ani nemluvil a ani ještě není správný čas. Momentálně jsme zaneprázdněni doháněním Mercedesu. To má nejvyšší prioritu."

Nemá tedy s Ricciardem nevyřízené účty?

"Rok 2014 jsem už hodil za hlavu a dívám i pamatuji si to jinak než ostatní. Nakonec se díváte pouze na syrové výsledky. To je velmi jednoduchý přístup, ale skutečnost někdy není stejně jednoduchá. Je to podobné, jako když po testovacím dni o někom řeknete, že je na prvním místě. Je první z několika důvodů a možná ne proto, že je nejrychlejší."

A jak už je zvykem, opět pochválil Räikkönena jako výborného týmového kolegu.

"Rozhodně spolu dobře vycházíme. Pracovat s Kimim je velmi jednoduché, protože si vůbec nemusím dělat starosti s triky ani nějakými hrami, které by mohly odvádět pozornost od naší práce."